Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna hade basebollträ i bilen – får böta tusentals kronor

En kvinna i Värnamo straffas med 6500 kronor i böter efter att ha ertappats med ett basebollträ i sin bil.
Det enligt lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Kvinnan själv menar att det blivit kvar efter att hon spelat brännboll i höstas.

En kvinna i Värnamo har dömts till att betala 6500 kronor i böter efter att ha ertappats med ett basebollträ i sin bil under en poliskontroll i april, skriver Värnamo Nyheter.

När poliserna frågade varför kvinnan hade ett basebollträ i sin bil svarade hon att hon hade det för att försvara sig. Polismannen uppfattade det inte som ett skämt utan som att hon var allvarlig.

När kvinnan skulle berätta varför hon hade basebollträet i sin bil sa hon sen att det var för att det blivit kvarglömt efter att hon spelat brännboll i höstas.

Får inte innehas på allmän plats

Åklagaren anser dock att basebollträet var ägnat att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa. Hon döms därför enligt lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Lagen innebär att ”knivar, andra stick- och skärvapen och andra föremål som är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa, inte får innehas på allmän plats”. Här räknas även basebollträ in.

Efter uppgifterna som polismännen lämnat anser tingsrätten att kvinnan varit medveten om sitt innehav och därför döms hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.