Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna efterlyst för knivdådet i Strömstad

En kvinna är häktad i sin frånvaro och efterlyst efter att en man knivhöggs till döds i Strömstad. Polis och åklagare tror att hon gömmer sig i landet.

Det var den 30 september i år som polisen larmades till en adress i centrala Strömstad. Inne i lägenheten hittade de en svårt knivskuren man i 35-årsåldern. Han fördes till sjukhus men avled några timmar senare. Från början var fyra personer anhållna misstänkta för mord.

Nu är det enbart den 33-åriga kvinnan som är misstänkt. Hon satt inledningsvis häktad i en vecka men släpptes på fri fot av tingsrätten vid omhäktningsförhandlingen.

Kammaråklagare och förundersökningsledare Lars-Åke Ahlström överklagade beslutet till hovrätten. När förhandlingen hölls den 15 oktober var kvinnan försvunnen. Hovrätten beslutade att häkta henne i sin frånvaro misstänkt på sannolika skäl för grov misshandel alternativt grovt vållande till annans död.

Enligt kammaråklagaren ändrades brottsrubriceringen på grund av att knivsticket träffade i underbenet.

- Om mannen blivit huggen exempelvis i bålen hade det tytt på andra omständigheter i sammanhanget. De tre andra är nu avförda från brottsmisstankar men är vittnen i utredningen, säger Lars-Åke Ahlström.

Var kvinnan befinner sig vet inte polisen i dagsläget. Hon är efterlyst i landet.

- Förmodligen ligger hon och trycker någonstans, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie vid roteln för grova brott i Trollhättan.

Varken polisen eller åklagare tror att hon flytt utomlands.

- Det finns inget som indikerar på det, säger Lars-Åke Ahlström.

Obekräftade uppgifter om att den döde och 33-åringen haft en relation vill inte Lars-Åke Ahlström kommentera.

- Det vet jag inte men de var så vitt jag vet i alla fall bekanta, säger han.

En kniv har beslagtagits för teknisk undersökning.

33-åringen har varit misstänkt för andra knivdåd. Enligt Aftonbladet åtalades hon 2011 misstänkt för att ha knivskurit sin sambo svårt i armen. Kvinnan hävdade att mannen orsakat skadorna själv. Tingsrätten slog fast att övrig bevisning "talar starkt" för att kvinnan knivskurit sambon men att det inte stod bortom allt rimligt tvivel att han skadat sig själv. Därför friades hon.

2006 satt kvinnan häktad misstänkt för att ha knivskurit sin dåvarande sambo till döds. Utredningen lades ned eftersom det inte gick att utreda vad som hänt, skriver Aftonbladet.

Lars-Åke Ahlström uppger att hon också dömts vid ett tillfälle. 2007 fälldes kvinnan för grov misshandel då hon knivskurit en man i armarna och i ryggen. Den gången blev det fängelsestraff i ett år och tre månader.