Kvinna dog - misstänkt släpps efter branden

En man i 35-årsåldern som varit häktad misstänkt för mordbrand har släppts. I branden i Lilla Edet omkom en kvinna på juldagen. – Utifrån förhören och det som framkommit i utredningen ansåg inte åklagaren att misstankarna mot mannen kunde stärkas, säger polisinspektör Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS
|

Mannen greps på juldagen misstänkt förden grova mordbranddär en kvinna från Lilla Edet omkom under natten mot juldagen. 35-åringen häktades i torsdags som skäligen misstänkt. Eftersom han blev häktad på den lägre misstankegraden kan han sitta häktad som längst en vecka innan nya häktningsförhandlingar måste hållas.

LÄS OCKSÅ:Kvinna död i radhusbrand

Efter att ett antal förhör hållits släpptes mannen ur häktet redan i fredags.

– Utifrån förhören och det som framkommit i utredningen ansåg inte åklagaren att misstankarna mot mannen kunde stärkas, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott på Trollhättepolisen till Ttela.

Fortfarande misstänkt

Mannen är fortfarande misstänkt och det finns i nuläget inga andra misstänkta personer.

ANNONS

Polisen väntar fortfarande på resultaten från den tekniska undersökning som gjorts på platsen men enligt Timmersjö är det sannolikt att branden varit anlagd.

– Det är vi hyfsat säkra på. Där branden verkar ha uppstått finns det inget som skulle ha kunnat börja brinna på annat sätt, säger han.

ANNONS