Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna dömd till fem års fängelse för knivdåd

Fem års fängelse blev domen för den 41 - årige kvinna som högg en kniv i sin sambo. Vid rättegången intygade både hon och den svårt skadade mannen att de älskade varandra.

Paret hade lånat en lägenhet av en kamrat i Falkenberg. Båda var inne i en tung missbruksperiod och gav i samband med förhandlingarna i Varbergs tingsrätt uttryck för att de inte längre kände för att leva.

Kvällen innan knivdådet inträffade lyckades mannen avstyra sin sambos försök att hoppa från balkongen.

Morgonen därpå inleddes med att de låg i sängen och kelade innan de hamnade i en häftig dispyt. Kvinnan tog fram en kniv varpå mannen svarade något i stil med "ska du skada mig så skada mig ordentlig".

Och det var precis som vad som hände. Kvinnan stack kniven i bröstet på sin sambo som skadades svårt. Bland annat punkterades hans ena lunga.

Direkt efter att attacken hjälpte kvinnan honom till en vårdcentral i Falkenberg där han kollapsade. Hans skador betecknades som livshotande.

I samband med rättegången förklarade kvinnan att hon varken ville bli av med sin sambo eller skada honom. Dådet utlöstes av en panikattack hävdade hon.

Mannen var inne på samma linje och försvarade det inträffade med att hon "i stundens hetta inte visste vad hon gjorde".

Åklagaren ansåg dock att det rörde sig om ett synnerligen grovt brott och ville att kvinnan skulle dömas till försök till dråp alternativt grov misshandel. Men Varbergs tingsrätt valde alltså att döma henne till fem års fängelse för grov misshandel.