Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person är anhållen misstänkt för mord efter att en kvinna avlidit i Falköping. Bild: Christian Svensson / TT
En person är anhållen misstänkt för mord efter att en kvinna avlidit i Falköping. Bild: Christian Svensson / TT

Kvinna död – man häktad misstänkt för mord

En kvinna avled på onsdagskvällen efter ett relationsbråk i Falköping, där hon skadades dödligt av ett stickvapen. Polisen har anhållit en man som nu är misstänkt för mord.

Vid 20.40 på onsdagskvällen larmades polisen till bostadsområdet Fredriksberg i Falköping. Inledningsvis talade vittnesuppgifterna om ett storbråk, men polisen har i efterhand meddelat att detta inte stämmer. Däremot var det mycket folk på platsen. Enligt vittnesuppgifter ska en person ha varit beväpnad med kniv.

En kvinna, som enligt polisen hittades utomhus, fördes till sjukhus med allvarliga stick- och skärskador. Strax innan midnatt meddelade polisen att hon avlidit av sina skador.

Avstyrde bråket

När polisen kom till platsen försvann den misstänkte gärningsmannen tillsammans med en annan man. Polisen hittade dem och avlossade varningsskott i samband med gripandet. Den ene mannen kunde släpas kort därpå och ingen brottsmisstanke kvarstår hos honom.

– När vi pratar med de inblandade personerna framgår det att han som höll i kniven, som senare sätts på fri fot, har avväpnat den misstänkta gärningsmannen och avstyrt bråket, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till Expressen.

Teknisk undersökning

Polisen har under natten bevakat brottsplatsen och genomfört en teknisk undersökning.

– Nu fortsätter arbetet med att samla ihop uppgifter från den tekniska uppgifter och vittnesförhören, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Relation mellan offer och gärningsman

Polisen bedömer inte händelsen som ett hedersbrott.

– Det är den bedömning man har gjort. Rubriceringen hedersbrott kräver vissa saker, till exempel inblandning av kön och religion, och det finns inget som pekar på att det skulle röra sig om det, säger Stefan Gustafsson.

Det finns dock en relation mellan offret och den misstänkte gärningsmannen. Vad som utlöste bråket som ledde till kvinnans död finns det i nuläget inga uppgifter om.

– Det är en åklagarfråga nu, och åklagaren beslutar vilka uppgifter som kan lämnas ut, säger Stefan Gustafsson.

Vid lunchtid på onsdagen kom beskedet att den misstänkte gärningsmannen har häktats. Beslutet fattades av Skaraborgs tingsrätt.

LÄS OCKSÅ: Kvinna död i Falköping

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.