Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna har dött efter att ha skadats med ett stickvapen i Falköping under onsdagskvällen. Bild: Christian Svensson
En kvinna har dött efter att ha skadats med ett stickvapen i Falköping under onsdagskvällen. Bild: Christian Svensson

Kvinna död i Falköping

En kvinna har dött efter att ha skadats med ett stickvapen i Falköping under onsdagskvällen. En man är gripen misstänkt för mord.
Händelsen orsakade en stor polisinsats och i samband med gripandet avlossade polisen varningsskott.

Klockan 20.40 på onsdagskvällen larmades polis och ambulans ut till ett bostadsområde i Falköping. Enligt vittnesuppgifter var det mycket folk på platsen och en av dem ska ha varit beväpnad med kniv. En kvinna fördes till sjukhus och uppgavs då vara allvarligt skadad, enligt uppgifter från SOS Alarm.

När polis och ambulans kom fram till platsen ska den misstänkte gärningsmannen och ytterligare en man ha lämnat platsen. Men polisen hittar dem, och i samband med gripandet avlossade de ett varningsskott.

– Jag vet inte exakt vad som orsakade varningsskottet, men för mig är det inte förvånande att det skedde med tanke på att det handlar om en man beväpnad med kniv, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Strax innan midnatt meddelade polisen att kvinnan avlidit till följd av sina skador. En av de två männen är nu misstänkt för mord. Ingen brottsmisstanke kvarstår mot den andra mannen som nu släppts.

Offrets anhöriga har underrättats.

Samlar vittnesuppgifter och säkrar spår

Gärningsmannen ska enligt polisen ha eller tidigare haft någon slags relation till den skadade kvinnan.

Hur arbetar ni med ärendet nu?

– Förundersökningsledaren går igenom den dokumentation patrullerna har skrivit. Sen genomför vi en teknisk undersökning där vi dokumenterar och samlar bevis. Utöver detta håller vi även avlastningssamtal med patruller och ambulanspersonal som varit på platsen, säger presstalesperson Hans-Jörgen Ostler strax efter midnatt.

Polisen arbetar även med att höra eventuella vittnen till händelsen. Enligt Ostler fann man den skadade kvinnan utomhus, men om det var den faktiska brottsplatsen har ännu inte klarlagts.

– Det får utredningen visa. Vi behöver gå igenom den information vi har innan vi kan uttala oss säkert, säger han.

Polisen har under natten bevakat brottsplatsen och genomfört en teknisk undersökning, enligt Johan Josarp, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen kunde polisen meddela att tekniker var klara vid brottsplatsen och att de skulle fortsätta med förhör under dagen.

Förtydligande: I en tidigare version av texten angavs att händelsen startat i samband med ett storbråk. Dessa uppgifter har senare tillbakavisats av polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.