Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna död i bilolycka

En ung kvinna har avlidit efter en bilkrock. En man som var inblandad i krocken och färdades i en stulen bil är gripen misstänkt för vållande till annans död.

Vid 05.45 på måndagsmorgonen krockade två bilar på väg 195 söder om Hjo. När polisen kom till platsen fann de den ena bilen i ett dike, sexton meter nedanför vägen. Den ena bilen rasade 16 meter ner i ett dike, enligt polisen. I bilen färdades en ung kvinna i 20-årsåldern som skadades allvarligt. Några timmar senare meddelade polisen att hon avlidit av sina skador. 

I den andra bilen, som visade sig vara anmäld stulen, färdades en man som fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter, han ska inte ha haft några livshotande skador. 

Hur olyckan har gått till kan polisen inte svara på.

- Jag kan inte säga hur olyckan har gått till, vi kommer kontrollera skadorna på bilarna för att reda ut hur det här, säger polisens presstalesman. 

Polisen berättar att den ena bilen, som kvinnan färdades i, hittades i ett dike omkring 16 meter nedanför bilvägen. Mannens bil var kvar uppe på vägen. 

Vid 11-tiden meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador. Mannen som färdades i den andra bilen misstänks som vållande till olyckan och är gripen misstänkt för vållande till annans död.

Kvinnans anhöriga är underrättade. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.