Kvinna död efter krock med tåg

En kvinna i 50-årsåldern har dött efter att ha krockat med ett tåg när hon befann sig i en bil i Lidköping. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik i väntan på en teknisk undersökning.

ANNONS
|

Strax innan klockan 08 på måndagsmorgonen ringde en tågförare i Lidköping in till SOS då tåget, som vid tidpunkten befann sig mellan Järpås och Lovene, kört på en personbil.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– En kvinna i 50-årsåldern har avlidit i samband med olyckan, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Anhöriga är underrättade.

Bilen har bärgats från platsen och är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

– En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats i väntan på den tekniska undersökningen. Sen får den visa vad det är som har föranlett den här tragiska olyckan, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Tågtrafiken stoppades i området och passagerarna ombord på tåget har hämtats av buss för vidare transport till sina destinationer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS