Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Kvinna anhållen misstänkt för Kungsbackamord

En äldre kvinna hittades död i ett hus i Kungsbacka under tisdagseftermiddagen. Under natten mot onsdag anhölls en medelålders kvinna misstänkt för mordet. GP har besökt en lantgårdsidyll i chock.

Omständigheterna runt platsen där den mördade kvinnan hittades samt utanför huset väckte polisens misstankar under tisdagen. En förundersökning gällande mord alternativt dråp inleddes.

LÄS OCKSÅ: Misstänkt mord i Kungsbacka

– Sent igår kväll greps och anhölls en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för mord. Hon anhölls strax efter klockan 23, sa polisens pressinformatör i Väst, Peter Adlersson, under onsdagsmorgonen.


Dog av yttre påverkan

Rättsläkare och tekniker undersökte kvarlevorna och platsen under tisdagen. Under tisdagskvällen genomfördes dörrknackning i området.

– Den här kvinnan som hittades död är inte till fullo identifierad, men troligtvis rör det sig om en kvinna i 75-årsåldern. Nu har vi konstaterat att hon bragts om livet, fortsatte Adlersson.

Han understryker att man har en god uppfattning om vem den döda kvinnan är. Trots att hennes identitet ännu inte bekräftats med rättsläkare och tandkort. 

Ni är säkra på att hon avlidit till följd av yttre påverkan?

– Ja, spåren som säkrats tyder på det. Under dagen fortsätter våra utredningsåtgärder, avslutade Peter Adlersson.

Polisen är förtegen om detaljerna kring dödsfallet. Detta eftersom man inte kan utesluta att fler vittnen kommer att kallas och man vill inte riskera att påverka deras vittnesmål. 

Förhör med den anhållna kvinnan hölls under onsdagseftermiddagen. Hennes advokat vill inte kommentera hennes inställning till brottet.
– Jag vill inte göra det, jag vill inte föregå någon utredning, säger Jan Breikss och fortsätter. 
– Jag kan inte ge några kommentarer. I detta läge är identiteten på min klient under sekretess och jag vill inte föregå någon utredning. Det har inte presenterats något utredningsmaterial mer än brottsmisstanke. Jag kan inte egentligen yppa om vad som har sagts.

Är hon på sannolika skäl misstänkt eller skäligen misstänkt?
– Jag ställde frågan till polisen de bedömde det som skäligen misstänkt och vilket är den lägre misstanke, säger Jan Breikss.

 

"Tragiskt att sånt drabbar de snällaste"

GP besökte under onsdagen den adress som polisen spärrat av. Grannskapet är i chock efter det inträffade.

– Det var en väldigt trevlig kvinna, hon hade många vänner. Det är otroligt tragiskt, särskilt att sånt här drabbar de allra snällaste i samhället, säger en anonym granne till GP. 

Grannen beskriver området som väldigt lugnt. Det ska inte ha inträffat något brott av den här kalibern tidigare.

Patrullerna på plats väntade vid GP:s besök på att teknikerna skulle återvända för en andra genomgång av den misstänkta brottsplatsen. Förutom själva fastigheten där den kvinna som nu misstänks ha mördats ska ha bott finns en stor lada och på den finns en symbol med en häst, men enligt polisen finns inga hästar i ladan.

– Marken här omkring är utarrenderad till olika grannar så det är deras traktorer och grejer som står i ladan, säger polisinspektör Lars Blom till GP.

Så tillägger han:

– Vi har pratat med grannarna, de säger att hon inte hade några fiender. Hon har beskrivits som världens snällaste människa. Det är hon själv som målat om huset så hon har varit pigg och kry in i det sista, berättar polisinspektör Blom.

Händelsen är fortfarande färsk. Än så länge är många frågor obesvarade, men grannarna menar att man redan påverkats mycket.

– Det här är ett jättelugnt område, men i natt vågade inte min sambo sova med dörren olåst som vi brukar. Vi är chockade att man gett sig på just henne, hon som var så snäll. Hon brukade alltid le när hon såg våra barn leka. Vi såg fram emot att ta en kaffe med henne i solen framåt vårkanten, säger ytterligare en granne GP pratar med.