Kupp mot guldsmedsbutik

Under morgonen fortsatte polisen spaningarna efter de maskerade män som slog till mot en guldsmedsbutik i centrala Vänersborg under natten. En silverfärgad kombi är central i spaningarna.

ANNONS
|

Det var i en sådan bil som ett vittne såg tre maskerade män försvinna i hög fart.

– Det hela gick väldigt snabbt och var över på någon minut. Vi vet att förövarna fick med sig en del gods - men vi vet inte ännu hur stort värde det handlar om, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisens tekniker är på väg till butiken, som står under bevakning, och under dagen ska butiksansvariga göra en genomgång för att får en bild av vad som stulits.

Kort före larmet om kuppen brann flera bilar Trollhättan. Att det skulle kunna handla om en avledande manöver för att försena polisen i området tror inte Adlersson.

ANNONS

- Det brinner där och då, det finns inget som tyder på något samband, säger han.

Flera vittnen ringde polis efter att de hört glas krossas i centrum. Man ska även ha sett två män ta sig in i lokalen.

– Förövarna har man tömt ett eller flera skåp med smycken. Vi var på plats ganska snabbt och fick ut patruller i olika riktningar med hjälp av poliser från till exempel Skaraborg och andra på västra sidan, säger Marcus Carlsson vid polisen till TTELA.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS