Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Krock på E6 utanför Kungsbacka – man sprang på vägen

Flera bilar var inblandade i en olycka på E6 utanför Kungsbacka under förmiddagen. Enligt polisen föranleddes olyckan av att en man sprang på vägen.
- Den mannen är omhändertagen för vård, men ingen av dem som satt i bilarna ska ha skadats i olyckan, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Larmet om olyckan kom vid 11.11. Enligt SOS Alarm handlar det om en sidokrock mellan två personbilar.

– Det är två bilar som gått ihop mittemellan Sandsjöbacka och Varla-avfarten till Kungsbacka, berättade Johan Eklund på räddningstjänsten.

Vägen stängdes av

Vägen spärrades av i båda riktningar under räddningstjänstens arbete och långa köer uppstod på platsen. Enligt polisen har krocken orsakats i samband med att en man sprungit framför bilarna på E6.

– Det är ett rörigt ärende, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen i fråga har sedan hoppat över ett staket och flytt från platsen.

Vid 11.30 kunde vägen öppnas i södergående riktning och strax efter klockan 12 även i norrgående. Vid 12.25 meddelade räddningstjänsten att de började bli klara med sitt arbete.

– Bilarna är bärgade och det såg ut som att räddningstjänsten nu har lämnat. Det är dock fortfarande mycket som är oklart och förhoppningsvis kommer polispatrullen som varit på platsen kunna sammanfatta vad som hänt, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.