Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: TT

Krock mellan buss och bil i Falköping

En personbil och en buss frontalkrockade på riksväg 46 under fredagen. Ombord på bussen fanns runt 30 passagerare, flera av dem chockades och fick mindre skador. Under kvällen meddelade polisen att föraren av bilen, en man i 50-års åldern, har avlidit.

Det var vid klockan halv tio på fredagen som larmet kom om en olycka på riksväg 46 utanför Falköping. Det handlar om en frontalkrock mellan en buss och en personbil. 

Enligt polisens hemsida ska runt 30 personer ha färdats i bussen och av dessa har ingen skadats allvarligt. Ingen på bussen behöver tas med till sjukhus, enligt polisen, men flera ar chockats och fått mindre blesyrer i samband med olyckan. 

Föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern, har avlidit till följd av sina skador, meddelade polisen under fredagskvällen. 

En allvarlig olycka

– Det är mycket resurser med polis, räddningstjänst och ambulans på plats, uppger Dennis Weiler på Trafikverket. 

Vägen är helt avstängd i båda riktningarna enligt Trafikverket, men långa köer som följd mellan Luttra och Slutarp. Prognosen är att vägen kommer öppna vid klockan 11. Vid tio över elva började trafiken släppas på växelvis. Bil och buss bärgas. En ersättningsbuss är tillkallad.

Vid kvart över elva-tiden meddelar polisen att de passagerare som befrann sig i bussen har fått lämna olycksplatsen i en ersättningsbuss. Ingen av de 30-tal passagerare i bussen behövde uppsöka vård, uppger polisen på sin hemsida.

Enligt SOS Alarm var tre ambulanser på platsen.

– Jag vet inte hur många det är som är skadade men de har skickat ett läkarlag från sjukhuset i Skövde, så det låter som att det är en rätt allvarlig olycka, säger larmoperatören på SOS Alarm.

– Personerna på bussen har sår och chockskador. Föraren i personbilen måste klippas loss. Det är en allvarlig olycka, säger Perry Malmberg, insatsledare vid räddningstjänsten på plats till Falköpings tidning.

Enligt räddningstjänsten ska föraren i personbilen behöva klippas loss. Efter elvatiden kunde bilföraren föras med ambulans till vårdcentral. Båda fordon ska ha beslagtagits av polisen, uppger man på sin hemsida.

 

Vet du mer? Är du på plats? 
Kontakta GP Via mejl: [email protected]
Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.