Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kritik mot ridläger

Boendeförhållandena framkallade andningsvårigheter för vår personal hävdar ett företag som hyrde in sig på ett ridläger i Uddevalla. Förväntade de sig Sheraton-standard, undrar den lägeransvarige.

I mitten av juni deltog en handikappad flicka från Varberg på ett ridläger som arrangerades av Uddevalla Ridklubb. Med fanns även sex personliga assistenter från Varbergs familjeassistans som avlöste varandra under det veckolånga lägret.

Vistelsen utföll dock inte till belåtenhet. I ett brev till Uddevalla kommuns miljö- och stadsbyggnadskontor uttrycker de nu sitt missnöje med vad de anser vara "mycket dåliga bostadsförhållanden med kraftigt mögelangrepp i byggnaden":

"Till följd av detta har personalen och även brukaren haft stora problem med huvudvärk, illamående och andningssvårigheter" skriver Varbergs Familjeassistans i sin anmälan till Uddevalla kommun.

Kent Öhrngren är chef för anläggningen som drivs av Uddevalla Ridklubb. Han har ingen förståelse för kritiken:

- Den är ganska befängd. Vi har under de 20 år vi har ägt anläggningen haft 2 500 sovnätter utan att få in enda klagomål. Man undrar om de hade förväntat sig Sheraton-standard innan de kom hit, frågar sig Kent Öhrngren.

Miljö- och stadsbyggnadskontoret har ännu inte undersökt om det finns fog för påståendena i anmälan.

- Det har vi inte hunnit göra ännu. Men vi kommer att inspektera de aktuella lokalerna om två veckor, förklarar Eva Persson, hälsoskyddsinspektör i Uddevalla kommun.