Bilderna levererade av Fasaneberg Journalistik, Karin Hylander. Reportaget handlar om Sjöräddningen. Bilderna är tagna av Sjöräddningen.
Bilderna levererade av Fasaneberg Journalistik, Karin Hylander. Reportaget handlar om Sjöräddningen. Bilderna är tagna av Sjöräddningen.

Kringdrivande båt ledde till stor sökinsats i Sotenäs

En båt hittades drivandes i Sotenäs kommun utan någon ombord. Det ledde till en stor sökinsats med helikopter och dykare.

ANNONS
|

Ett larm om en kringdrivande båt inkom till SOS Alarm klockan 10.43. En liten fritidsbåt upptäcktes då den låg och slog mot klipporna uppemot Hållö, strax utanför Smögen.

Vid 12.30-tiden meddelade Sjöfartsverket att de fått kontakt med ägaren och att hen är funnen vid liv. Ägaren ska inte ha varit ombord på båten utan den har drivit från hamnen på Smögen. Sökinsatsen avslutades strax därefter.

Misstänkte drunkningsolycka

Sjöräddningen och kustbevakningen åkte ut för att kontrollera båten då de misstänkte att det kunde röra sig om en drunkningsolycka.

– Vi kan inte utesluta om det är en person som ramlat i vattnet eller inte, säger Emelie Boyd på JRCC, Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS

De sökte i området från från Hållö till Skutskär med flera enheter från Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen. Även en helikopter kallades in från JRCC och vid 12-tiden anslöt sig dykare från räddningstjänsten till sökningsinsatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS