Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En olycka inträffade i Herrljunga under söndagen. Fyra fick föras till sjukhus. Bild: TT

Krasch i Herrljunga – flera ambulanser på väg

Två bilar har krockat i Herrljunga utanför Alingsås. Flera ambulanser och en helikopter skickades till olycksplatsen. Två flickor och en kvinna förda till sjukhus.

Det var i Annelund och Ljung i Herrljunga kommun som två bilar krockade under söndagseftermiddagen. En av bilarna hade husvagn påkopplad.

– Bärgare behövs till alla fordon. Flera ambulanser är på väg, men det är oklart skadeläge, sade Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Bilen med husvagn hamnade i diket på vägen, och det ska ha varit mycket skrot från smällen på platsen.

Även Trafikverket bekräftar händelsen. Enligt dem skickades en ambulanshelikopter till platsen, men vid tillfället för olyckan var det inget polisen kunde bekräfta.

– Det är helt avstängt på väg 182. Ambulanshelikopter på väg, sade Lars Hovemyr, trafikledare vid Trafikverket.

Två flickor till sjukhus

På SOS alarm bekräftar man att personer flugits i väg med helikopter.

– Fyra har transporterats med ambulans och ambulanshelikopter. Räddningstjänst, polis och ambulans är framme, sade Helen Wickberg, regional produktionsledare vid SOS alarm Göteborg.

Vid tretiden på söndagseftermiddagen uppger polisen att tre personer förts till sjukhus, varav två flögs dit med helikopter. Två av de skadade är barn.

– Vi har tagit emot tre personer. En kvinna i 40-årsåldern och två barn. Kvinnan var lindrigt skadad, stabilt läge. En tjej yngre än 10 år lindrigt skadad, mår under omständigheterna gott. En tjej till yngre än tio år, lindrigt skadad och tillståndet är stabilt, säger Kerstin Holm, informatör vid Södra Älvsborgs sjukhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.