Kranbil körde in i viadukt – stoppade tågtrafiken

En kranbil körde in i en järnvägsviadukt på fredagen. Det ledde till att tågtrafiken på Bohusbanan stoppades mellan Ytterby och Göteborg under ett par timmar.

ANNONS
|

Runt 13-tiden på fredagen kom ett larm till räddningstjänsten om att en kranbil hade kört in i en viadukt på Hisingen. Vägen under går mellan Lundbyleden och E6 i riktning mot Kungälv och stängdes av efter kollisionen. Vid 14-tiden kunde den öppnas igen.

– Kranbilen ska ha kört in i viadukten och även dragit ner något staket på bron, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Ovanpå viadukten går Bohusbanan, som trafikerar sträckan Strömstad–Göteborg. Enligt Västtrafik stoppades tågtrafiken mellan Ytterby och Göteborg.

Påverkade tågen mot Strömstad

Kollisionen påverkade trafiken hela vägen till Strömstad, som fick ledas om via Trollhättan, enligt Västtrafik.

Strax före 13.30 var räddningstjänsten på väg att lämna platsen, men polisen och Trafikverket var kvar på platsen för att inspektera eventuella skador på viadukten.

ANNONS

– Enligt initiala uppgifter hade kranbilen lämnat platsen, men det visade sig att den bara hade ställt sig åt sidan, så det handlade inte om någon smitning, säger Peter Adlersson.

Strax före klockan 15 kunde Västtrafiks störningsjour bekräfta att tågtrafiken åter kunde trafikera sträckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS