Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/31

Kraftigt regn föll över Västsverige

En så kallad tråglinje med lokala skyfall drog på fredagseftermiddagen in över Uddevallas östra delar. Blöta skor, gitarrer och krossade semesterdrömmar blev följden.

– Inte nu! Jag ska gå på semester, utbrister en av Bohusläningens medarbetare och ställer sig upp vid sitt skrivbord.

Utanför redaktionsfönstret forsar regnet från himlen och det ser ut att komma både från vänster och från höger. Någon springer över gatan med en tidning över huvudet, under en balkong har några försökt ta skydd, dock utan framgång.

– Det ligger en så kallad tråglinje över er och då blir det ofta väldigt kraftiga skurar. Det verkar dock vara väldigt lokalt. Borta vid E6an ser det ut att vara uppehåll. Ni verkar ha oturen att befinna er mitt i tråglinjen, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Tråglinjer är hyfsat ovanliga och för ganska ofta med sig åskväder enligt Erik Rindeskär. Han säger att skurarna är på väg bort inom de närmaste timmarna men att även helgen kan bjuda på blött väder, dock inga fler tråglinjer.

– Temperaturen i helgen kommer ligga på blygsamma 16-19 grader och det kommer blåsa ganska rejält. Som det ser ut på min karta så kommer det regna på förmiddagarna men spricka upp framåt lördag och söndag eftermiddag/kväll, säger Erik Rindeskär.