Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kraftig villabrand i Borås

En villa började under lördagsnatten brinna i Tosseryd i Borås. Enligt Räddningstjänsten var huset helt övertänt när de nådde platsen.

Larmet om den brinnande villan kom in klockan 05.12 och enligt Räddningstjänsten var branden fullt utvecklad när personalen kom fram.

– Det är ett tvåvåningshus som börjat brinna. Det var fullt övertänt, säger Fredrik Ivansson, inre befäl hos Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Enligt Fredrik Ivansson finns det inga indikationer på att någon person skulle ha befunnit sig i huset, som verkar ha stått tomt under lång tid. Inga skadade personer har heller påträffats på platsen.

– Därför har vi inte inlett något släckningsarbete, utan vi låter det brinna klart under uppsikt. Det brann så mycket så det fanns ingen möjlighet att gå in med rökdykare, säger han.

Totalt har Räddningstjänsten haft tio personer på plats, men har nu börjat avveckla insatsen.

Det är oklart vad som orsakat branden, men polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Det är ju ett hus där personer normalt sett ska bo, men det verkar ha varit tomt på möbler. Att vi inlett en förundersökning om mordbrand är en ren rutinåtgärd, säger polisens presstalesperson, Thomas Fuxborg.

Vid 10.30-tiden uppger Räddningstjänsten att man nu har två personer kvar på plats för att säkerställa att branden inte sprider sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.