Strax efter 21-tiden på tisdagskvällen togs bilden på rökmolnet vid Vargön Alloys. Bild: Läsarbild
Strax efter 21-tiden på tisdagskvällen togs bilden på rökmolnet vid Vargön Alloys. Bild: Läsarbild

Kraftig smäll från industribyggnad

Strax efter klockan 21.00 på tisdagskvällen ska en kraftig smäll ha setts och hörts från Vargön Alloys. "Hela huset skakade", säger Elias Zandén som bor i Blåsut.

ANNONS
|

Han berättar för TTELAatt han satt hemma med några kompisar när smällen kom. " Vi tänkte att vad var det där? Hela huset skakade."

En av Elias kompisar åkte i samband med smällen förbi Vargön Alloys och tog ett par bilder på vad han tyckte såg ut som en explosion med ett stort kraftigt eldliknande rökmoln på himlen.

Lite senare hörde ytterligare en läsare av sig till TTELA:s tipsarmail och berättade att det hade hörts en kraftig smäll strax efter klockan 21 på Mariedalområdet i Vänersborg ikväll. "Hela huset skakade, grannarna två gator upp kände och hörde samma smäll".

ANNONS

Oklart vad som hänt

På räddningstjänsten i Trollhättan har man ingen förklaring till vad som hänt:

– Vi har inte fått in något larm om det här och inte hört något om det från något annat håll heller, säger Jonas Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Trollhättan.

Kan finnas förklaring

Enligt honom kan det finnas en naturlig förklaring

– De håller ju på en del med vissa processer där som gör att det bildas större rökmoln. Det i kombination med vädret kan ha fått det hela att se rätt stort ut, men jag vet som sagt inte mer än så, säger Jonas Gustafsson.

TTELA försökte på tisdagskvällen att nå Vargön Alloys utan att lyckas.

ANNONS