Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Christian Svensson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kraftig garagebrand i Falköping

Det brann i ett stort garage på en gård i Falköpings kommun under söndagen. Det rörde sig om en större brand och det var spridningsrisk till intilliggande byggnader. Väg 181 var inledningsvis helt avstängd under räddningsarbetet.

Räddningstjänst larmades till en större brand i ett garage på en gård i Falköpings kommun under söndagseftermiddagen. Det brann kraftigt i byggnaden och elden hade spridit sig till taket på garaget. Räddningstjänsten arbetade intensivt med att hindra att elden spred sig till intilliggande byggnader.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det ska även ha funnits ett antal gasolflaskor i garaget, men räddningstjänsten lyckades få ut dem innan de exploderade.

– Det har varit ett antal gasflaskor i byggnaden som vi har tagit ut, vi har även fått ut ett antal veteranbilar ur garaget. Vi försöker hindra spridning till intilliggande byggnader, sa Tony Engdahl, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Falköping.

Väg stängdes av

Räddningstjänst var på plats med flera enheter. De intilliggande byggnaderna ska inte vara bostadshus, enligt räddningstjänsten.

Även polis var på plats vid branden. En intilliggande väg stängdes av under räddningsarbetet.

– Polispatrullen har pratat med räddningstjänsten som har sagt att de ska vara kvar i minst en timme till. Länsväg 181 är avstängd i båda riktningar på grund av branden, berättade Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst, klockan 15.40.

Vid 17-tiden meddelade Trafikverket att väg 181 åter var öppen för trafik.

Garaget får brinna ner

Strax innan klockan 16.30 var räddningstjänst fortfarande på plats med flera enheter. Man hade då beslutat att låta garaget brinna ner.

– Det går sisådär. Garagedelen får brinna ner, det övriga byggnaderna som är hopbyggda med garaget kommer vi kunna rädda, sa Tony Engdahl.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i branden.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott bakom branden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.