Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Kraftig brand på soptipp

En rejäl brand har av okänd anledning satt igång på en avfallsanläggning i Vänersborg. Räddningstjänsten har varit på plats med personal från tre stationer för att stoppa utvecklingen av den giftiga röken

Enligt inre befäl på Närf brinner det ganska så kraftigt på området. 

– Vi har tre stationer och yttre befäl på plats. Branden är inte under kontroll, säger Johan Bäckström, inre befäl på Närf, strax innan klockan 17.30.

Enligt TTELA:s reporter på plats är det kraftig rökutveckling och det slår lågor från sopberget. "Det är svårt att andas och att det sticker i näsa och ögon", rapporterar han. 

Giftig rök sprids

Johan Bäckström uppmanar boende i närheten att vara försiktiga. 

– Håll er inne och stäng fönster och ventilation. Vad för sopor det är som brinner vet vi inte nu, men det är giftig rök, säger han. 

Vid 18-tiden anslöt en grävmaskin för att luckra upp soporna.

– Vi vet inte hur långt ner branden går, säger Johan Bäckström.

Vid 20-tiden meddelar Johan Bäckström att man ska täcka över branden med bland annat jordmassor för att på så sätt försöka kväva elden. Sedan kommer räddningstjänsten att lämna platsen. 

– Personal från Ragn-Sells kommer att bevaka området under natten och imorgon kommer de att öppna upp schaktet för att se efter så att elden har slocknat, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.