Kraftig brand på förskola

ANNONS
|

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en brand på en förskola i stadsdelen Sylte i Trollhättan.

– Det är en kraftig brand enligt räddningstjänsten, med lågor som slår upp i taket, saJenny Widén, presstalesperson region Väst, strax efter att polisen kallats till platsen.

Räddningstjänsten bekräftade att branden var av omfattande karaktär.

– Branden är absolut inte under kontroll. Den är rätt så omfattande, det brinner uppe på vinden, sade Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, under kvällen.

14 brandmän kämpade mot lågorna

Förskolan som var eldhärjad består av en byggnad, men med flera avdelningar. Svårigheterna med att släcka branden beroddepå att det brann kraftigt på vinden.

ANNONS

– Det är fortfarande kritiskt. Vi kommer inte åt vinden för att få kontroll över branden, saJohan Ytterberg.

Två stationer arbetade med att släcka elden. Även hjälp från Uddevalla tillkallades. Totalt var 14 brandmän på platsen och arbetade med att få kontroll över den kraftiga branden.

Först under lördagens tidiga timmar lyckades räddningstjänsten få stopp på branden, men man stannade ändå kvar på platsen under natten för att bevaka byggnaden och glödrester.

–Det blev omfattande skador på den västra sidan av skolan. Nu är skolan avspärrad, uppgavJohan Ytterberg, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänst, på lördagsmorgonen.

Vittnen såg flera personer lämna platsen

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i branden. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

–Vi är där och utreder vad som ligger bakom branden. Det finns indikationer på att branden ska vara anlagd, sade Jenny Widén.

Polisen har fått in vittnesuppgifter som gör gällande att flera personer ska ha setts lämnat platsen strax innan branden bröt ut.

– Vi är där för att samla uppgifter och sedan ska det spärras av. Det kommer göras en teknisk undersökning senare för att se vad som är brandorsaken, sadeJohan Josarp, vakthavande befäl vid region Väst, vid tidpunkten.

Misstänkt mordbrand

Händelsen rubriceras som mordbrand, enligt polisen. Men under lördagskvällen är polisen förtegen om varför man misstänker att branden var anlagd.

ANNONS

–Det beror delvis på hur snabbt brandförloppet är och att det har varit folk i rörelse på platsen, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Polisen vill inte svara på om man funnit någon lättantändlig vätska eller lättantändligt material på platsen.

– Vi har uppgifter om att det är anlagt. Vad det är för uppgifter kommer jag i nuläget inte gå in på. Brottsplatsen är avspärrad och vi kommer göra vår brottsplatsundersökning, säger Tobias Land.

ANNONS