Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kraftig brand i ladugård med kor

Det brinner kraftigt i en ladugård utanför Falkenberg. Totalt finns drygt 500 kor på gården och branden är inte under kontroll. – Det är mycket spridningsrisk, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

Vid tjugo i tio på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en gård utanför Vinberg i Falkenbergs kommun. 

– Det brinner kraftigt i byggnaden. Vi är på plats och kommer vara där länge, säger John Kvarnhäll, insatsledare vid räddningstjänsten i Halmstad. 

Branden ska ha startat i en maskinhall som är sammanbygd med ladugården. Totalt finns 500 kor i två längor. Räddningstjänsten jobbade initialt för att få ut korna ur längan som påverkas av branden. 

– De jobbar febrilt och försöker få ut så många som möjligt. Det är det som är vårt fokus nu, sade John Kvarnhäll strax efter att räddningstjänsten kommit till platsen.

Räddningstjänsten är på plats med totalt tio styrkor från tre olika stationer. Vid 21.45 var branden inte under kontroll. Vid tiden fanns inga uppgifter om personskador.

Djuren ute ur byggnaden

Vid klockan 22.00 hade räddningstjänsten fått ur djuren ur den brinnande byggnaden. 
– Djuren i byggnaden som brinner är uttagna men det finns en annan byggnad väldigt nära där det också finns djur, sade Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten Väst, strax före klockan 23.30. 

Risken för spridning till intilliggande byggnader är mycket stor, uppger räddningstjänsten.

– Det är mycket spridningsrisk så nu jobbar vi med att begränsa branden till maskinhallsdelen. 

Räddningstjänsten beräknar att släckningsarbetet kommer pågå långt in på småtimmarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.