Kraftig brand i bilverkstad

Två bränder uppstod i en bilverkstad i Borås. 27 personer evakuerades från ett lägenhetshus som ligger i närheten av verkstaden. Branden är nu släckt, uppger polisen region Väst.

På söndagen vid 10-tiden inkom ett larm om en brand i en bilverkstad i Borås. Branden ska ha upptäckts via larm och kamera.

– Vi har gått in med rökdykare i byggnaden, säger Peder Liljeroth, räddningschef i beredskap på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Det ska ha varit ett fordon inne i verkstaden som börjat brinna, vilket ledde till kraftig rökutveckling i byggnaden.

Räddningstjänsten hade två stationer på plats och jobbade med släckningsarbete och kontroll, för att se till att branden inte har spred sig till omkringliggande verksamheter.

– Det är fortfarande ganska rökigt inne i byggnaden.

Delar av verksamheten finns under jord, något som gjorde släckningsarbetet svårare.

Vid 12.45 uppgav räddningstjänsten att de upptäckte en ytterligare brand i ett däcklager på verkstaden. Fem stationer larmades då till platsen.

27 personer evakuerade

Polisen evakuerade ett lägenhetshus intill verkstaden. Runt 60 personer ska vara skrivna på adressen. Polisen har varit i kontakt med tjänsteman i beredskap på Borås kommun.

Räddningstjänsten varnade för att röken kunde vara farlig.

– Det är inga nyttiga brandgaser så att säga, om man bor i närheten ska man hålla sig inomhus och stänga ventilation, uppger Peder Liljeroth.

Kl 14.00 uppgav polisen att det totalt var 27 personer som har evakuerades från lägenhetshusen.

Den första branden som bröt ut i ett fordon släcktes först. Arbetet med att släcka branden i däcklaget pågick längre med efter 17 var släckningsarbetet helt avslutat.

Polisen har påbörjat en förundersökning gällande mordbrand.

– Vi vet inte vad som har orsakat branden, det finns ingen naturlig anledning i nuläget, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.