Kraftig ökning av coronasjuka i Borås

Coronaviruset härjar i Sjuhärad. Under helgen har åtta nya patienter lagts in på Södra Älvsborgs sjukhus, varav en vårdas på intensiven.
– Det är en oroande ökning, säger chefsläkare Nina Widfeldt till Borås Tidning.

ANNONS
|

Totalt tio personer, varav en på intensiven, vårdas för covid-19-sjukdom på Södra Älvsborgs sjukhus just nu, skriver Borås Tidning.

Under helgen har hela åtta patienter lagts in efter att trenden under en betydande period varit stabil.

– Det är en oroande ökning, det måste jag säga. Vi har legat på runt två patienter och ett ganska lugnt inflöde, men nu har det ökat igen. Om det har med skolor eller någon speciell aktivitet att göra vet vi inte, säger Nina Widfeldt, tillförordnad chefsläkare på Södra Älvsborgs sjukhus, till tidningen.

Nina Widfeldt varnar för att ökningen inte är en engångsföreteelse.

– Jag tror tyvärr att nu när alla inte är riktigt lika ihärdiga med rekommendationerna kommer vi se sånt här. Så länge vi har olika typer av aktiviteter där folk samlas är det svårt att säga att vi inte kommer få lokala utbrott. Vi får vara glada att det inte blivit mer ännu och hoppas att folk tar detta som en varning. Vi måste fortsätta hålla i och hålla ut, säger Nina Widfeldt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS