Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kostallet blev till ett dildostall

Förra året köpte Åsa Bark en bondgård i Trollhättan som hon har gjort om till en sexbutik med fokus på BDSM. Nu står det gamla kostallet klart för att husera över tjugotusen sexleksartiklar.

På sexbutiken More than love i Trollhättan står svarta stora väskor staplade på varandra, skriver TTELA. De innehåller piskor och bröstvårtsklämmor men också mjuka rosa band som kan fungera som handklovar. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samlingsbegreppet BDSM står för bondage, disciplin, dominans, submission (underkastelse) och sadomasochism. Gemensamt är att utövarna har ett erotiskt maktutbyte, ofta i form av dominans och underkastelse där frivillig smärta kan vara en del av det sexuella mötet.

Enligt Åsa Bark ägare av flera sexbutiker i trakten, är det fortfarande många som tänker på piskor när de hör BDSM fast massageljus och ett par ögonbindlar likväl som piskor kan vara BDSM.

Det var för några år sedan som den erotiska trilogin Femtio nyanser kom ut. Böckerna som legat på var och varannans nattduksbord handlar om den rike Christian Grey som inleder ett sexuellt förhållande med inslag av BDSM med studenten Anastasia.

– Det var många män som kom in och sa: Hon har läst boken, säger Åsa Bark och skrattar åt minnena.

Böcker har påverkat

Hon tror att böckerna bidragit till att bilden av BDSM förändrats, från att ha varit något som uppfattats som farligt och konstigt till något som verkar spännande och roligt.

Åsa liknar BDSM med mat, precis som du ena dagen är sugen på en viss maträtt, är du kanske dagen därpå sugen på något annat. Precis som med sex, ena dagen kanske man vill ha lite hårdare tag samtidigt som du dagen därpå bara vill kramas, menar hon.

Åsa förklarar att det inte finns någon typisk person som gillar BDSM, men att allt fler efterfrågar något "busigt", såsom handklovar. Är man nyfiken på BDSM säger Åsa att det är precis som med en trappa, tar du får många steg ramlar du, och att det därför är bättre att ta ett steg i taget.

– Det kan räcka med att börja dra en fjäder över kroppen, säger Åsa och visar en tunn blå fjäder.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.