Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stenungsunds kommun uppmanar hushåll med kommunalt vatten att fortsätta koka det före användning till mat och dryck åt människor och husdjur eftersom det kan vara förorenat. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kommun: koka dricksvattnet

Stenungsunds kommun uppmanar allmänheten att koka det kommunala vattnet. Anledningen: man har hittat E.coli-bakterier i vattnet.

Det är Stenungsunds kommun som uppmanar boende i centralorten, Stora Höga, Jörlanda och Ödsmål att koka det kommunala dricksvattnet. Även på Tjörn och områdena Gamla Höviksnäs, Lilla Brattön och Tjörnbro Park uppmanar man allmänheten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Resultat från ordinarie vattenprover visar att vattnet kan vara förorenat och att det kan finnas E.coli-bakterier i vattnet. E.coli kan ge diarréer och kräkningar. Därför uppmanar kommunen nu sina boende att koka allt vatten som används i matlagning och som ska drickas. Genom att koka vattnet dödar man eventuella mikroorganismer som bakterier, virus och parasiter.

Hur länge man kommer behöva koka vattnet är i nu läget oklart, men kommunen meddelar att man kommer att ta fler prover på vattnet. Eftersom provsvar dröjer två dygn kan det här hålla i sig i några dagar.

På måndagen meddelade kommunen att vattnet inte längre behöver kokas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.