Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kommun går in och räddar bowlinghall

Entreprenören drog sig ur. Då såg sig politikerna i Stenungsund tvungna att gå in och köpa bowlingbanor för skattepengar. Det betyder att anläggningen blir kvar under tiden som ett simhallsbygge pågår precis intill.

– Vi hade egentligen inte mycket att välja på. Det värsta som kunde hända var att det bara blev ett hål där, ingen bowling och inget café, säger Ingvar Björkman, fritidschef i Stenungsunds kommun.

Bowlinghallen i Stenungsund ligger i Nösnäs, där det ska byggas en ny simhall de kommande två åren. Detta faktum har gjort att kommunen och bowlingentreprenören haft intensiva diskussioner. Kommunledningen ville inte gå med på en så lång kontraktstid som bolaget önskade, eftersom ett nytt företag ska ta över ruljansen när den nya simhallen står klar 2018.

Därför valde entreprenören att dra sig ur. Det har nu lett till att kommunen själv får gå in och agera bowlingvärd i två år. Banorna och annan inredning köps från den nuvarande ägaren för 450 000 kronor och sedan är ambitionen att verksamheten ska rulla vidare under byggtiden.

Ingvar Björkman bedömer att det hela kommer att sluta som ett nollsummespel.

Kommunens jurister har tittat närmare på om det är juridiskt acceptabelt att en kommun driver bowlinghall. De har kommit fram till att så är fallet eftersom det inte finns någon konkurrerande hall på nära håll.