Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knivskar sin syster i magen

En 25-årig kvinna överföll sin syster bakifrån och knivskar henne i magen. Nu har kvinnan dömts till fem års fängelse för dråpförsöket.

Händelsen inträffade på en ort i Sjuhäradsbygden i början på september i år, skriver Borås Tidning. 25-åringen var påverkad av både alkohol och narkotika när hon hamnade i bråk med sin syster.

Under tumultet blev systern jagad med en kniv. 25-åringen attackerade henne slutligen bakifrån och högg systern med en kniv i magen. När polis anlände låg den knivskurna kvinnan på gatan utanför bostaden. Det blev också bråk när polisen ingrep. Den misstänkta kvinnan sparkade och uttalade dödshot mot en polisman och hans kollega, enligt tidningen.

Systern fick opereras akut för bland annat skador i magsäcken och njuren. I förhör sa 25-åringen att hon varken förnekade eller erkände brottet mot sin släkting. Orsaken var att hon var påverkad av alkohol och narkotika och inte kom ihåg händelsen. Hon erkände däremot åtalspunkten som rörde våldsamt motstånd.

Nu har hon dömts till fängelse i fem år för försök till dråp, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott, uppger Borås Tidning. Kvinnan förekommer sedan tidigare i belastningsregistret, dömd bland annat för fler fall av misshandel och stöld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.