Knivskadad vid ett bråk i Trollhättan

ANNONS
|

Strax efter klockan 15 på onsdagen larmades polis till Kronogården i Trollhättan. Två män har blivit påhoppade, varav den ene har blivit skuren i halsen, men ej livshotande skadad.

Vid 16.15-tiden kan Peter Adlersson på larmcentralen meddela att det ska röra sig om en misstänkt knivskärning:

– Det ska ha skett runt 15.20 bakom gamla Kronogårdsskolan, på baksidan. En ung man har blivit skuren, möjligtvis i halsen. Vi vet inte riktigt vad som hänt ännu och vad för tillhygge som använts, Peter Adlersson.

ANNONS

Flera personer sägs ha befunnit sig på platsen vid tiden då händelsen inträffade. Några personer ska sedan ha avvikit i en bil från platsen. Polisen hade flera patruller ute för att kontrollera bilar och höra efter med folk som kan ha sett något. Den knivskurne ska ha förts i ambulans till Näl.

– Han var vid medvetande, vaken och talbar, när han togs om hand. Skadeläget är fortfarande okänt. Vi ska höra honom senare, säger Adlersson.

Avspärrningar har satts upp där mannen påträffades. Ett stort område var avspärrat, vid en gräsplätt i anslutning till gymnastikbyggnaden.

Polisen har inlett en förundersökning om misshandel alternativt grov misshandel.

– Vi ska också få dit folk för en teknisk undersökning, säger Peter Adlersson.

Ett ögonvittne till händelsen säger att han såg 15-20 personer i 17-25-årsåldern som befann sig på gräsmattan och uppfattade stämningen som irriterad. Han såg två skadade, varav en lindrigt skadad.

ANNONS

– Men den andre var det allvarligare med, det såg illa ut. Han blödde från halsen och pannan, blodet pulserade. Jag tyckte det såg ut som en vass kvist.

Vid 18-tiden meddelar Ove Larsson, inre befäl på Trollhättepolisen att ingen av de två ska vara allvarligt skadade.

– Det rör sig inte om några livshotande skador. Bara den ena behövde tas med till sjukhus. Avspärrningen är hävd, men vissa föremål har tagits med för vidare undersökning.

Ingen misstänkt person har gripits.

– Vi fortsätter bland annat med förhör av målsägande och vittnen, säger Ove Larsson.

ANNONS