Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det nya badhuset i Kungsbacka ska invigas nästa vår. Bild: We group

Klubbade högre priser till badhuset

Högre entrépriser till nya badhuset i Kungsbacka kritiserades av oppositionen. Nu har avgifterna klubbats.

Nästa vår ska det nya badhuset i centrala Kungsbacka invigas och tanken är att det ska drivas av en privat aktör. Tidigare i år föreslog kultur- och fritidsnämnden om entrépriser till anläggningen och de är betydligt högre än gällande priser till dagens simhall.
Bland annat kommer pensionärers subventionerade pris försvinna helt och ett årskort för ungdom höjs från 600 kronor till 1 400 kronor. Tidigare har det också varit gratis för barn upp till sex år att bada med målsmans sällskap, men nu sänks den åldern till tre år.

Prishöjningarna har kritiserats av bland andra Magdalena Sundqvist (S) i kultur- och fritidsnämnden, som tidigare sagt att en del höjningar är "helt orimliga". Nyligen hamnade frågan på kommunstyrelsens bord och där sa den politiska majoriteten ja till kultur- och fritidsnämndens förslag. Kommunalrådet Fredrik Hansson (C) försvarar beslutet.
– Felet är att vi inte höjt priserna på åtta år. Det här är ett maxtak för vad entreprenörer få ta ut, kultur- och fritidsnämnden har gjort en omvärldsanalys och lagt priserna på en medelnivå. Det här är också som att jämföra natt och dag, man får något helt annat med det nya badhuset.

De nya avgifterna innebär att det blir lägre priser fram till klockan 14.00 på vardagarna, och enligt förvaltningen har kommunen valt den modellen istället för att ge rabatter till vissa grupper som pensionärer eller studerande.
Frågan ska slutligen avgöras i kommunfullmäktige.