Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

KDFF har kontrakterat tränarduo – och en spelare

Före jul hade Kungsbacka DFF varken spelare eller ledare under kontrakt. Nu har situationen ljusnat en aning. Per-Arne Lundqvist är klar som ny tränare – och en spelare har skrivit på för kommande säsong.

Inför återkomsten i Elitettan har Kungsbacka DFF jobbat i motvind. Stora delar av spelargruppen har lämnat för andra klubbar och klubben stod utan ledare. Men två veckor in på det nya året har saker börjat hända.

Tränaren Per-Arne Lundqvist har kontrakterats som ny tränare och Joakim Andersson som hans assisterande. Lundqvist har ett förflutet i bland annat Vänersborg och Lidköping medan Joakim Andersson ansluter från Mölndal Fotboll.

– De är på plats och kör nu. Vi har träffat P-A ett antal gånger och det blev klart precis innan nyår, säger ordföranden Johan Johqvist.

En spelare under kontrakt

Till sitt förfogande har tränarduon hittills en kontrakterad spelare – Linnéa Bjöörn.

– Där går det trögt. Vi har ett större gäng som kommer på måndag för provträningar så får vi se vart vi landar, säger Johan Johqvist.

Klubben siktar på att lagom till den 20 januari ha en trupp på 16 utespelare och två målvakter kontrakterade. En månad senare, i slutet på februari börjar tävlingssäsongen med matcher i Svenska cupen. Där ställs Kungsbacka mot Rosengård, Limhamn Bunkeflo och Kristianstad.

I samma serie har Jitex BK förstärkt med ett antal nyförvärv efter sin uppflyttning från division 1. Från IFK Kalmar ansluter Matilda Nilsson, från Lidköping kommer Mona Chahrour och från Umeå-klubben Team TG är Frida Strandberg klar för klubben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.