Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Kattungen Ebbe flög ur husbilens taklucka

Kattungen Ebbe bokstavligt talat flög ur en taklucka från en husbil i fredags och försvann. En kvinna i bilen bakom såg det som hände och larmade genast radion. – Vi har ett litet, litet hopp om att han ska återfinnas. Man undrar ju vad som hänt med Ebbe, säger Yvonne Sköld, som körde husbilen.

Det var i fredags som katten Ebbe, fem månader, äntligen skulle få lämna uppfödaren och flytta in i sitt nya hem i huvudstaden tillsammans med sitt kattsyskon.

Yvonne Sköld skulle transportera båda katterna i en husbil från Borås upp till Stockholm, men så blev det inte – den ena katten flög i väg.

På något vis lyckades katten ta sig ut ur takluckan på husbilen på riksväg 40, vilket P4 Sjuhärad var först med att uppmärksamma.

En kvinna som befann sig i bilen bakom och såg hur Ebbe efter fallet snabbt tog sig över vägen och in i skogen.

Hon larmade radion för att ge information om händelsen.

– Det är helt otroligt att han överlevde att hoppa ut i farten och sprang över vägen och in i skogen, säger Yvonne Sköld.

LÄS OCKSÅ: Sören kan vara Sveriges mest klappade katt

"Vi letade överallt"

Yvonne Sköld från Norrtälje märkte först när hon var hemma att Ebbe hade tagit sig ur buren och försvunnit.

– Det var när vi stannade i Ulricehamn som vi märkte att ena katten var borta. Vi letade och  letade överallt men hittade honom aldrig. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att han tog sig ur buren som var på toaletten i husbilen och hoppade på något sätt upp till fönsterluckan. Sedan måste han ha använt sin egen vikt och tryckt ner handtaget så fönstret öppnades, berättar Yvonne Sköld.

När de märkte att Ebbe inte fanns i buren började familjen diskutera om de hade glömt att få med sig Ebbe i bilen.

– Det var en bekants bekant som berättade att de hade hört om katten på radion. Det tog ett par dagar innan vi själva fick reda på vad som hade hänt Ebbe.

"Man undrar ju vad som hänt Ebbe"

De senaste dagarna har en kattorganisation i Borås påbörjat en sökinsats i området – i hopp om att hitta försvunna Ebbe.

– Vi har ett litet, litet hopp om att han ska återfinnas. Man undrar ju vad som hänt med Ebbe. Oavsett hur han hittas, så hade det känts bättre att veta än att leva i ovisshet om vad som hänt honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.