Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Katten Charlie fastnade mellan husväggar

På promenaden sprang Charlie in mellan två hus och kunde sedan inte ta sig ut. Efter en utdragen räddningsinsats från ägaren Emelie Andersson och räddningstjänsten kunde han räddas.

Den ovanliga räddningsinsatsen skedde i Ulricehamn på söndagseftermiddagen. Emelie Andersson hade tagit med halvårsgamla katten Charlie, som egentligen är en innekatt, på promenad i koppel. 

- Jag försöker vänja honom lite vid att vara ute när det är soligt och fint väder, säger Emelie Andersson. 

Charlie fick för sig att springa in i ett hål mellan två hus som var ungefär 30 centimeter brett. Ungefär åtta meter in i håligheten fastnade han och kunde inte ta sig ut.

- Jag fick ju lite panik och blev orolig att det kanske inte skulle gå att få ut honom. 

Efter ungefär en halvtimme ringde Emelie Andersson räddningstjänsten. Räddningstjänsten var på plats strax innan klockan 13 och försökte komma på en lösning på hur de skulle hjälpa katten att komma loss.

- Vi försöker se vad vi kan göra för att hjälpa katten, sa Anders Johansson på räddningstjänsten för Södra Älvsborg till GP vid 13-tiden.

Emelie berättar att de använde sig av en lång pinne med en krok på för att försöka få ut Charlie. Insatsen pågick i flera timmar. Sedan ringde de fastighetsägaren för att han skulle hjälpa dem att komma ner genom taket. Men innan de hann byta taktik lossnade Charlie. 

- Det var en stor glädje och lättnad då, säger Emelie Andersson.

Charlie var väldigt trött efter händelsen. När de kom hem åt och drack han, sedan somnade han. Nu ska Emelie Andersson be fastighetsägaren att sätta igen hålet. 

- Sedan vågar jag gå ut med honom igen, säger hon. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.