Katalysatorer har varit hett villebråd för tjuvar de senaste åren.
Katalysatorer har varit hett villebråd för tjuvar de senaste åren. Bild: Janerik Henriksson/TT

Katalysatortjuvar stoppades av bilägare – greps av polisen

Polisen har gripit tre män misstänkta för att ha försökt stjäla en katalysator från en bil i centrala Uddevalla. Några timmar senare kunde männen gripas av polisen.
– I samband med flykten försökte de köra på målsägande, säger Per Sillén, jourförundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

ANNONS
|

Tjugo över två larmades polisen av en man som hade upptäckt att tre tjuvar hade försökt stjäla katalysatorn från hans bil. Mannen hade själv gått ut och konfronterat tjuvarna som då avbröt sin gärning. De hoppade in i sin bil och i flykten var de nära att köra på bilägaren.

– Tack och lov blev han inte skadad. Vår patrull var sen raskt i området och kunde sedan iaktta en bil som stoppades. Efter förundersökningsåtgärder så som förhör och dokumentation så greps männen på platsen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

De gripna männen är mellan 25 och 50 år i spridda åldrar, uppger Per Sillén. De är misstänkta för försök till stöld och försök till grov misshandel.

ANNONS

Den här typen av stölder har varit vanliga och gått i vågor de senaste åren. Förra sommaren rapporterade TT om att det ökat lavinartat under fjolårets första halvår. Polisens nationella operativa avdelning rapporterade att det var utländska stöldligor som låg bakom de flesta av de här brotten.

– Vilken eventuell annan nationell identitet vill jag inte gå in på. Vi får kolla om det har samband med tidigare ärenden och sen får vi se vad det landar i, säger Per Sillén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS