Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inspiration från Medelhavet. Karin Högberg från Mollösund har vunnit Stora Matbloggspriset.

Karin Högberg prisad för kulinarisk matblogg

Karin Högberg från Mollösund är årets vinnare i Stora Matbloggpriset. Hon har 10 000 följare varje vecka som låter sig inspireras av recept och bilder.

Karin Högberg började blogga för fem år sedan, främst för att hon ville bevara bilder och recept från sina resor.

– Men det blev inte bara en digital kokbok. Jag fick fler och fler läsare och började själv läsa andra bloggar. Mitt intresse för fotografering vaknade och jag fick bloggkompisar, säger hon.

Några av recepten från matbloggen gavs också ut i bokform.

Konkurrensen är hård. För tio år sedan var det enligt Karin Högberg 25-30 matbloggare, nu är det 5 000.

Hon arbetar på Högskolan Väst, är doktorand med fokus på sociala medier och marknadsföring. Matlagning och resor är en trevlig hobby.

– Jag har alltid varit intresserad av mat och mitt intresse för resor vaknade för tio år sedan. Jag åker gärna till Italien och Frankrike, säger Karin Högberg.

Hon har ingen särskild inriktning utan vill driva en bred blogg med stor variation av kött, fisk, vegetariskt och glutenfritt. Enkelt och gott är hennes motto.

Framöver kommer Karin Högberg att fortsätta blogga och gärna ge ut ännu en kokbok.

– På de här två veckorna efter att jag fick priset så har jag gjort många nya bekantskaper och jag har fått fler besökare, säger hon.

Hon fick ta emot Stora Matbloggpriset på Mitt Kök-mässan i Stockholm. Av runt 5 000 matbloggare blev hon utvald.

– Det är framför allt en stor ära att få ta emot priset, som delades ut för tionde året. Och det var en fantastisk dag med prisutdelning och fest efteråt på Thielska galleriet, säger Karin Högberg.