Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kaos i morgontrafiken – buss och bilar av vägen

Det dåliga underlaget skapar svårigheter i trafiken i hela länet.

En buss åkte av vägen strax innan klockan åtta i närheten av Stenungsund på E6:an i norrgående riktning. Det dåliga väglaget gör underlaget svårt att köra på.

– Bussen har gått in i mitträcket så den står lite dumt till i väntan på bärgning, säger Jörgen Simonsson på Räddningstjänsten i Södra Bohuslän.

Ingen blev skadad i samband med olyckan men påverkade fler i trafiken.

– En personbil som kom bakom bussen hann inte riktigt bromsa så den åkte också ner i diket precis bakom bussen och behöver också bärgas. Men det gick bra med den personen också, säger han.

LÄS OCKSÅ: Flera bilar i krock - väg avstängd

Under morgonen har fler olyckor inträffat på olika håll. Två personbilar krockade bland annat på Tjörn vid Wallhamns rondell.

Ytterligare en singelolycka i Göta vid Lilla Edet resulterade att två personer transporterades till sjukhus med lindrigare skador efter att bilen hamnat i diket.

– Det är väldigt halt ute på vägarna nu så det gäller att vara försiktig, säger Jörgen Simonsson.

Krock med träd

Vid kvart över åtta körde en personbil av vägen och in i ett träd. Olyckan inträffade på länsväg 1550, Holsljunga. Enligt polisen fördes föraren i ambulans till sjukhus med vad som initialt bedöms som att vara lindrigare skador. Det ska vara mycket halt på olycksplatsen, enligt Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

En liknande olycka skedde även i Herrljunga. Tio över nio larmades det om att en personbil kört av vägen och in i ett träd nära en bäck. Personen ska vara ute ur bilen och under omständigheterna må bra, enligt räddningstjänsten i Herrljunga. Olyckan inträffade vid Kyrkvägen, enligt SOS alarm.

Vid halv nio-tiden krockade två bilar öster om Delsjömotet på riksväg 40. Fyra personer var inblandade i olyckan men ingen har behövt föras till sjukhus. Enligt Trafikverket påverkar olyckan ett av körfälten.

LÄS OCKSÅ: Spårvagn och taxi i krock

Moddigt underlag

Vid nio-tiden larmades räddningstjänsten i Borås till en trafikolycka på väg 1701 mellan Borås och Dalsjöfors. Två bilar hade kolliderat, och en av bilarna hamnade i diket.

Tre personer var inblandade i olyckan, och två av dem fördes till sjukhus i ambulans för kontroll. De ska båda ha lindriga skador.

Vägen stängdes av i båda riktningar, men vid halv tio öppnades en fil upp för trafik.

– Det är mycket halt på platsen, det ligger modd på vägen, säger Per Fägersten, inre befäl på räddningstjänsten i Borås.

En person fördes till sjukhus efter att två bilar kolliderade i höjd med Slättäng i Mullsjö kommun. Enligt räddningstjänsten kom larmet tjugo över nio och bägge bilar fick bärgas från platsen. Trafiken ska flyta växelvis vid olycksplatsen som skedde på riksväg 26.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.