Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ordförande Mats Pehrsson skottar snö vid klubbhuset. Mer avancerat underhåll än så vill föreningen inte göra på ett hus som kanske måste rivas.

Kan tvingas riva klubbstugan

Måste Mölndal Fotboll och flera andra idrottsföreningar riva sina klubbhus när det ska byggas nytt på Åby? Fotbollsföreningen har en längre tid förgäves efterlyst ett besked om framtiden.

Fram till 31 december 2009 hade IF Mölndal Fotboll ett 25-årigt arrendeavtal med Mölndals stad. Därefter har avtalet förlängts ett år i taget. Orsaken är kommunens planer på att utveckla Åbyfältet.

– Det finns ett ständigt behov av att förtäta med bostäder, industriområden och affärslokaler. Men jag kan inte se att området ska användas till något annat än idrott. Det är den vision vi kommer att lägga fram för kommunstyrelsen och fullmäktige, säger Ingvar Paulsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Paulsson nämner en ny simbassäng och en multiidrottshall som tänkbara framtida byggprojekt.

Mölndal Fotboll skrev i november ett brev till kommunen för att försöka få klarhet i hur framtiden för deras klubbhus ser ut.

I ett tjänstemannaförslag adresserat till kommunstyrelsens arbetsutskott står att i det planarbete som ska inledas i år ingår att se över byggnaderna på området och att det därför inte går att göra någon utfästelse för klubbstugor.

– Huset är en viktig del av vår verksamhet. Att behöva riva stugan skulle vara ett enormt avbräck, säger ordförande Mats Pehrsson i Mölndal Fotboll.

Pehrsson berättar att klubben, som har över 450 betalande medlemmar, har planer på att lägga nya golv i klubbhuset och bygga om för att skapa fler förråd.

– Men det vågar vi inte nu. Det finns en stor oro i föreningen för vad som kommer att hända, fortsätter han.

En fördjupad översiktplan för Fässbergsdalen ska enligt planerna ställas ut någon gång under 2011.

– Tidigast om ett eller ett och ett halvt år vet vi vilka hus som berörs av den nya detaljplanen, säger planchef Kenneth Fondén.

Även andra klubbar påverkas av förändringarna i Åby. Fässbergs IF, Mölndals dragkampsklubb, Mölndals motorklubb och Mölndals allmänna simsällskap har alla klubbhus på Idrottsvägen.