Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mölndal kan komma att införa hyrcykelsystemet Styr & Ställ till hösten. Bild: Tomas Ohlsson

Kan införa Styr & Ställ till hösten

Intresse hos Mölndals större företag finns. Nu väntar kommunledningen svar på om företagen kan vara med och dela på notan. I så fall flyttar lånecykelsystemet Styr & Ställ söder om Göteborgs kommungräns till hösten.

– Den politiska majoriteten vill se en etablering under 2017. Sju större företag i Mölndal har anmält intresse om att införa ett hyrcykelsystem, men det är förenat med en kostnad och den har vi inte fått någon återkoppling på än, säger Ulf Bredby, trafikingenjör på tekniska förvaltningen.

I flera år har diskussioner förts om att införa ett system, likt Styr & Ställ, i Mölndal. Det skulle i så fall, om företagen är med och delfinansierar, byggas cykelstationer vid Knutpunkten Mölndalsbro samt i områden där många arbetar, såsom Åbro, Krokslätts fabriker, Pedagogen park/Eklanda samt Flöjelbergsgatan.
– Vi ser nog att lånecyklar i Mölndal i högre grad kommer att användas som en förlängning av kollektivtrafiken i jämförelse med hur cyklarna används i Göteborg, säger Ulf Bredby.

Då Göteborgs stad håller på och upphandlar ett nytt och utökat system till 2020, arbetar Mölndals stad med att på något sätt ingå i den upphandlingen. Detta för att säkerställa att systemet blir kompatibelt med Göteborgs, även om det inte skulle bli någon fortsättning med dagens lånecykelsystem där företaget JCDecaux är leverantör.
– Om det blir ett leverantörsbyte så är vår ambition är det ska bli en så smidig övergång som möjligt, säger Ulf Bredby.