Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalsongman hittad i lada efterlyst för lyxbilsrån

Polisen hittade en man i en lada iförd endast kalsonger, när man letade efter lyxbilsrånarna. Nu är samma kalsongman efterlyst i sin frånvaro, och misstänkt för inblandning i rånet.

Det var på eftermiddagen under den sista söndagen i juli som en ung man blev knivhotad och rånad på sin lyxbil, värd över en miljon kronor, vid Shellmacken på Nordmanneröd i Uddevalla, skriver Bohusläningen.

Sedan följde en vild polisjakt med polishelikopter och polisbilar söderut på E6 innan lyxbilen kraschade vid Kungälv. Vittnen sa att två män setts fly från platsen.

Polisen fann senare på kvällen en 21-åring från Göteborg och efterlyste samtidigt en 27-åring som polisen kunde gripa bara ett par dagar senare.

De båda unga männen har suttit häktade sedan dess, och åtal skulle vara väckt under torsdagen. Men nu har åklagare begärt förlängning.

– Redan i ett tidigt skede misstänkte vi att en tredje man kunde vara inblandad. Och när vi fick provsvar från nationellt forenciskt cent-rum (NFC) fick vi svart på vitt att det var så. Vi kunde binda en tredje man till att ha kört den kraschade bilen, säger Peter Grönberg, polisinspektör.

När man fick provsvaren och matchade med DNA insåg polisen att det var samma man som en polispatrull stött på redan samma dag som lyxbilskraschen, och polisen letade efter de misstänkta rånarna.

– Efter olyckan hade en polispatrull stött på en man i kalsonger i lada i närheten av olycksplatsen. Men vi hade inget att gå på och kunde inte gripa honom för att ha något med rånet att göra, säger Peter Grönberg.

Men nu har polisen alltså bevisning mot mannen, som enligt Grönberg är en 38-åring som är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi känner också till att han är känd för att umgås i ”samma konstellationer” som de båda andra misstänkta.

38-åringen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Men han förekommer inte på den övervakningskamera som filmat de två andra männen vid bensinstationen där rånet ska har skett.

– Jag vill inte gå in på exakt hur han ska ”ha hamnat” i bilen. Men han ska ha kört den i alla fall.

38-åringen är i dag efterlyst och anhållen i sin frånvaro.

– Vi har starka indikationer på att han befinner sig utomlands. Det kan bli så att åklagaren väljer att väcka åtal, trots att den här tredje mannen är efterlyst, säger Peter Grönberg.

Lyxbilen, en Audi RS6, värd drygt en miljon kronor är efter kraschen på E6 skrot och går inte att reparera.

När lyxbilen kraschade blev två andra bilar inblandade i olyckan. En ung man i en av de andra bilarna skadades och fick föras till sjukhus. Åtal ska vara väckt senast nästa torsdag.

FAKTA: Lyxbilsrånet

* Den 26 juli polisanmäler en ung man att han har rånats på sin lyxbil, under knivhot, vid Shell i Uddevalla.

* I bilen fanns bland annat GPS, så polisen kunde följa bilens framfart på E6.

* En 21-åring greps senare samma kväll, misstänkt för rån. Ytterligare en man anhölls i sin frånvaro och greps någon dag senare.

* Två män har suttit häktade för rån sedan slutet av juli.

Källa: Polisen och Bohusläningen