Kabelbrand orsakar stopp i tågtrafiken

Under måndagseftermiddagen var det stopp i tågtrafiken genom Alingsås. Orsaken var en kabelbrand. Vid 16-tiden meddelades det att trafiken åter igen kunde köra genom Alingsås, men att förseningar var att vänta under kvällen

ANNONS
|

Kabelbranden påverkade resenärer som åkte sträckan Göteborg-Alingsås-Skövde och vidare tåg mot Stockholm, men även andra destinationer.

– Det gäller alla tåg som vänder i Skövde, och alla möjliga tåg som åker igenom Alingsås, sa Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour.

Enligt Trafikverket fick vissa tåg delvis eller helt ersättas av bussar. Andra tåg fick ledas om och ta vägen över Trollhättan eller Borås.

– Vissa kanske sätter in bussar och andra väntar och ser om det löser sig, det är tågbolagen som bestämmer, det är deras ansvar, sa Katarina Wolffram.

Brand i tågledning

Anders Dan är räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Alingsås. Han berättar att det var en återledning som började brinna.

ANNONS

– Vi är klara på platsen och har lämnat över till Trafikverkets personal, sa Anders Dan.

Vid 16-tiden på måndagseftermiddagen meddelades det att tågen återigen kunde köra genom Alingsås, men att förseningar var att vänta under kvällen.

– Förutsatt att det bara är i en ledning det har brunnit så ska trafiken kunna rulla på snart igen, sa Katarina Wolffram.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS