Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Körde på "vildsvin" – visade sig vara människa

En kvinna larmade om att ha kört på något som hon uppfattade som ett vildsvin på E6 i Kungsbacka. När jägaren tog sig till platsen hittades istället en svårt skadad man som senare dog på sjukhus. Polisen tror att han fått bensinstopp och blivit påkörd när han gått efter hjälp.

Det var vid 21-tiden på tisdagskvällen som en viltolycka anmäldes på E6:an i norrgående riktning mellan Frillesås och Fjärås. 

En jägare tog sig till platsen för att eftersöka ett eventuellt trafikskadat djur. Istället hittade jägaren en livlös person liggandes mellan filerna på motorvägen. Klockan var då kring 22.

– Det rör sig om en man i 50-årsåldern som fortfarande var vid liv. Han fördes till sjukhus där han senare dog, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst. 

Uppfattade att det var ett djur

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet. 

Föraren som har kört på mannen har nu förhörts i ärendet.

– Hon uppfattade att hon hade kört på ett djur och har inte delgivits någon misstanke om brott, säger Tommy Nyman.

Förarens bil har tagits i beslag för teknisk undersökning för att undersöka om skadorna överensstämmer med det som personen har berättat. 

Oklart varför han var på E6

Det är oklart varför den avlidne mannen befunnit sig på motorvägen. Polisens teori är dock att mannen fått bensinstopp på E6 mellan Frillesås och Fjärås, och blivit påkörd när han lämnat bilen för att gå efter hjälp, rapporterar Norra Halland. Tommy Nyman bekräftar den teorin för GP.

– Det vi ska göra närmast är att undersöka om den beslagtagna bilen har några spår. Tekniker får titta på den så att vi med 100 procents säkerhet kan säga att bilen kört på den avlidne. Vi tror att det är så, men det ska visas tekniskt, säger Nyman på måndagsmorgonen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.