Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En poliskontroll strax utanför Trollhättan slutade med att en polisbil fick bärgas och en vild jakt med hundar och helikopter. Arkivbild: Bertil Ericson, TT.

Körde på polisbil - flydde till fots

Poliskontroll utanför Trollhättan slutade med bärgad polisbil och en jakt med både hundar och helikopter.

Strax efter klockan 19 fick polisen ett samtal om en vinglig färd strax utanför Trollhättan. 

- Vi får tips om en förare som kör vingligt och kan åka dit med en polisbil som blir ledd av vittnet till Stallbacka industriområde där vi försöker stanna fordonet för kontroll, säger polisen presstalesperson Tommy Nyman.

När föraren stannas för kontroll trampar han plötsligt gasen i botten och kör in i polisbilen. Två personer flydde till fots och polisen tog upp jakten med hund och helikopter. 

- Det verkar varit en rejäl smäll eftersom polisbilen fick bärgas från platsen, säger Tommy Nyman.

Omfattande polisjakt

Polisen tog snabbt upp jakten efter gärningsmännen med både hundar och helikopter och vid halv nio-tiden kunde föraren gripas i närområdet.

- Han misstänks nu för en rad trafikbrott och försök till våld mot tjänsteman eftersom han med avsikt försökt stoppa polisbilen, säger Tommy Nyman.

Förutom försök till våld mot tjänsteman är brottsrubriceringen enligt polisen misstänkt vårdslöshet i trafik, drograttfylla och smitning från olyckplatsen.

En på fri fot

Den andra personen som flydde bilen var under torsdagskvällen fortfarande på fri fot.
- Vi har goda förhoppningar om att få fatt på den andra personen också, om inte ikväll så imorgon, säger Tommy Nyman.

Polisbilen kunde bärgas från platsen och inga personskador ska ha uppstått i kollisionen. Enligt Tommy Nyman är det ovanligt att smitare avsiktligt kör på polisen för att hindra dem från att ta upp jakten.

- Det är vanligt att de försöker undkomma, men inte att de ger sig på oss på det här sättet. Men vi är nöjda med att vi fångat in den misstänkta i det här läget, säger han.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.