En udda krubba har väckt stor uppståndelse på nätet.
En udda krubba har väckt stor uppståndelse på nätet. Bild: Skärmdump

Julljusstaken som gör succé på nätet

Ett företag i Svenljunga säljer in sin modernt designade julljusstake med att den ska ”sprida en härlig julstämning i hemmet”. Krubban med sina penisliknande ljus har redan uppmärksammats av tiotusentals på sociala medier och gett företaget oväntad respons.
– Det man ser ligger i betraktarens öga, säger Robert Johansson, vice vd på företaget Star Trading som säljer staken.

ANNONS
|

Kombinationen av ljusstake och krubba är en modernt designad version av De tre vise männens uppvaktning i stallet av Josef, Maria och det nyfödda Jesusbarnet.

Men det elektriska ljus som de vuxna bär – även Maria – har fått många att se ett utstickande, rentav penisliknande, föremål, något P4 Sjuhärad var först med att berätta. Ursprungstanken enligt radion var att ljusen ska föreställa bedjande händer.

Har blivit en riktig snackis

Spridningen av bilden i sociala medier är omfattande liksom gillanden och mer eller mindre rumsrena kommentarer gällande ljusens placering. Krubban har blivit en riktig snackis.

– Vi har förstått att föremålet uppmärksammats, säger Robert Johansson, vice vd vid Star Trading i Svenljunga som tagit fram och saluför krubban.

ANNONS

En som uppmärksammat krubban är instagramkontot Argabibliotekstanten, med över 140 000 följare. Och kommentarerna har inte låtit vänta på sig.

Ljusen ska enligt tillverkaren symbolisera personernas bedjande händer. Men på internet har helt andra tolkningar gjorts.
Ljusen ska enligt tillverkaren symbolisera personernas bedjande händer. Men på internet har helt andra tolkningar gjorts. Bild: Star Trading

”Ligger i betraktarens öga”

Om den virala tolkningen av designen säger Robert Johansson:

– Jag har egentligen inga synpunkter på det. Det man ser ligger i betraktares öga.

Han fortsätter:

– Så länge det inte är negativt för oss så är det ju positivt. Produkten säljer bra för att vara helt ny på marknaden, säger han.

Storleken har betydelse

Hos återförsäljarna finns krubban i två varianter där storleken har betydelse för priset.

– Det är för tidigt att dra några slutsatser om försäljningen, men helt klart har produkten potential, säger Robert Johansson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS