Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jordgubbsbråk i Kungälv

En butiksägare i Kungälv anklagas för att ha saboterat för en jordgubbsförsäljare. Butiksägaren ska enligt försäljaren ha slängt brödsmulor, mögelost och någon form av syra vid jordgubbarna för att locka till sig fåglar.

Enligt försäljaren har en tvist pågått mellan honom och butiksägaren under en längre tid. I onsdags morse ska så den tvisten ha nått sin kulmen.

Vanligtvis brukar leveransen av jordgubbar ske vid halv nio, men i onsdags ska leveransen ha varit runt tio minuter tidigt, alltså en stund innan försäljaren hade hunnit komma till platsen.

Då ska butiksägaren ha tagit vara på situationen, enligt jordgubbsförsäljaren.

– Han hade sprungit ut och slängt massa bröd, mögelost och någon form av syra. Det stank och var en fläck under bordet, berättar jordgubbsförsäljaren.

Han berättar också att han misstänker att maten är utlagd för att locka dit fåglar.

En polisanmälan angående skadegörelse är upprättad, och enligt den framgår att vittnen har funnits på platsen.

Den anklagade butiksägaren känner inte igen sig i versionen som lagts fram.

– Vissa delar stämmer. Jag vet ju att vi har en jordgubbsförsäljare utanför, men sedan känner jag inte igen det andra du säger.

Hur saken ska ha gått till i stället vill han inte gå in på.

– Jag har en annan version, men den kan jag inte berätta för dig. Det får vi ta den rätta vägen, säger butiksägaren.

Jordgubbsförsäljaren uppger att kommunen vid ett flertal tillfällen varit och inspekterat hans jordgubbsstånd efter att de fått uppgifter om att saker inte går till på rätt sätt.

Dag Svensson, livsmedelsinspektör på miljöenheten i Kungälvs kommun besökte jordgubbsståndet i fredags.

– Jag jobbar med livsmedelskontrollen, vi lägger oss inte i den här dispyten. Jag har egentligen ingen koll på vad som hänt mellan dem, men jag noterade ingenting konstigt i hanteringen av bären, säger han.

Martin Wennerström är förundersökningsledare på polisen i Kungälv. Han bekräftar att de mottagit en polisanmälan och berättar att de inväntar ersättningsyrkanden från jordgubbsförsäljaren.

– Det måste vara någon påvisad ekonomisk skada för att det ska kunna bli något brott över huvud taget. För att du ska nå upp till skadegörelse behöver ett visst värde ha gått förlorat.

Nästa steg i utredningen blir att höra vittnet som såg händelsen.