Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessica öppnade sitt hem för hemlöse Tony

De kommer båda från ett liv i hemlöshet. Men efter en annons på sociala medier har de funnit varandra. Jessica Wendel har nämligen öppnat sitt hem för Tony Malmgren. – Nu får han mat, kläder, husrum, en familj att komma hem till och en dörr att stänga, säger hon.

Jessica Wendel från Laholm la ut en annons på sociala medier där hon skrev att hon ville låna ut sin husvagn till en hemlös, vilket P4 Halland var först med att uppmärksamma. Och sedan en vecka tillbaka bor nu Tony Malmgren på en gård i Laholm tillsammans med henne, hennes familj och massvis med djur.

– Vi har hyrt ut vår husvagn gratis en natt under hela sommaren till totalt elva familjer. Nu när hösten och vintern kommer så funderade jag på vad vi skulle göra med husvagnen.

Hon frågade sin familj och de kom fram till att det inte kändes optimalt att den skulle stå tom. Så de beslutade att lägga ut en annons. 

"Fick bo i min bil"

Jessica Wendel har själv varit hemlös och bott på gatan efter att ha lämnat ett våldsamt förhållande bakom sig. 

– Jag blev misshandlad under flera år och fick lämna allt jag hade och bo i min bil. Under sommaren 2013 var jag hemlös. Det hela vände när jag träffade Hasse som är min största idol i hela världen. Han är min sambo nu. Utan honom och min dotter hade det gått åt pipsvängen, säger hon.

Hon berättar även att många av familjens djur har fått en andra chans i livet, då många av dem kommer från en brokig bakgrund.

"Nu får han en dörr att stänga"

Jessica Wendel fick kontakt med hemlöse Tony Malmgren genom ett inlägg på Facebook.

– Vi kände att hellre hjälpa en person än ingen alls. Vi skrev mycket med varandra innan vi bestämde oss. Jag såg verkligen genom texten att han vädjade efter hjälp. Nu får han mat, kläder, husrum, en familj att komma hem till och en dörr att stänga, säger hon.

Men det är inte bara Tony Malmgren som har fått hjälp av familjen på gården i Laholm.

Till jul väntas runt 30 okända människor som befinner sig i en utsatt situation hem till gården.

– Vi hjälper utsatta familjer. Vid jul kommer vi bjuda hem människor och bjuda på julmat, julklappar och julstämning. Det kommer att komma många ensamma människor och mycket pensionärer, säger hon och fortsätter:

– Tony får bo hos oss tills han kan stå på egna ben. Vi hjälper honom så gott vi kan och han söker flera jobb. Han är världens snällaste människa. Det känns som en bror som har kommit hem, det gör det verkligen. Hela familjen avgudar honom.

"Folk ser en som smuts"

Tony Malmgren, som levt på gatan i fem månader, får nu alltså möjlighet till att bo i husvagnen på gården i Laholm tills han får mer rätsida på livet.

– Det är helt underbart. Det känns tryggt, lugnt och harmoniskt. Jag har varit bostadslös efter en skilsmässa. Det var väldigt, väldigt tufft. Folk ser en som smuts om man är hemlös. De vänder bort en blicken och tittar inte på en. Jag förstår de som missbrukar som är hemlösa. Det är en flykt. Jag har själv varit missbrukare tidigare och gått den vägen, det gör jag inte igen. Men det är väldigt lätt att hamna där.