Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jenny Carlsson blev utsedd till Årets unga ledare på UF-galan i Stockholm. Bild: Privat

Jenny blev Årets unga ledare

UF-företaget EarthboxUF har fått stor uppmärksamhet från företag inom AR/VR-branschen. Nu har vd:n Jenny Carlsson blivit utsedd till årets unga ledare.

– Det känns jätteroligt, jag blev väldigt överraskad, säger Jenny Carlsson som går sista terminen på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.
Nyligen fick hon ta emot utmärkelsen på UF-galan (Ung företagsamhet) i Stockholm. Motiveringen var bland annat att Jenny Carlsson alltid försöker vägleda sina UF-kamrater att nå högre och att hon är seriös, entusiasmerande och organiserad.
Själv betonar Jenny Carlsson att tidigare uppdrag, exempelvis som elevkårsordförande, gett henne bra erfarenhet.
– Jag tycker att det är viktigt att alla känner att de bidrar och anpassar sig till varandra, vd:ns roll är mer som ett lim.

GP har tidigare skrivit om EarthboxUF som också var en av finalisterna till årets UF-företag. De sex eleverna från teknikprogrammet på Nösnäsgymnasiet fick idén om att koppla så kallad AR-teknik till frågor kring miljö. 
Augmented reality, AR, handlar om att kombinera verkligheten med digitalt innehåll som exempelvis i spelet Pokémon go. EarthboxUF använder en AR-sandlåda för att illustrera miljökatastrofer och konsekvenser av global uppvärmning. Tanken är att utbilda, främst mellanstadielever, genom att använda AR-tekniken.

De unga företagarna har redan fått en hel del kontakter inom branschen och tanken är att driva företaget vidare som bolag. Jenny Carlsson kommer att sitta kvar på vd-posten.
– Jag tänker ta ett sabbatsår och jobba med företaget och ett annat jobb på heltid. Vi är i en uppstartsperiod och det krävs en del tid för att utvecklas.