Jennifer hittade granat i trädgården

Trädgårdsarbetet i Vårgårda ledde till en ovanlig upptäckt för Jennifer. Under en häck hittades en granat och polisens bombgrupp fick rycka ut.

ANNONS
|

Det var i söndags som Jennifers sambo tillsammans med sin bror var ute och grävde i trädgården i i Vårgårda. Granhäcken skulle bort och de använde sig av en grävmaskin.

När de hade kommit ner en halvmeter i marken gjorde de en ovanlig upptäckt, som GT/Expressen var först med att rapportera om.

– Först trodde min sambo att det var ett gjutjärnsrör men när han tog upp det i handen såg han att det var en granat. Han vågade inte hålla i den så han la ner den, säger Jennifer.

Sambon gick in till Jennifer för att berätta om vad han hittat.

ANNONS

– Han sa att han hade hittat en bomb. Jag trodde först att han skojade med mig men sen gick jag ut och såg att det verkligen vad det var.

Granaten i trädgården var ungefär 70 centimeter lång med en diameter på 15 centimeter.

Jennifer och hennes sambo ringde till polisen som kom till platsen. Inte heller de vågade ta upp granaten utan inspekterade den, konstrade att det var en granat och kallade sedan på bombgruppen.

När bombgruppen kommit fram inledde de en undersökning på plats. Förutom Jennifer och hennes sambo fanns deras två barn på tomten, en treåring och en nyfödd som bara några dagar före händelsen kommit hem från BB.

– De sa åt oss att gå en bit bort och vi frågade om vi kunde vara i stallet. De sa att de var okej eftersom att det hade betongväggar, säger Jennifer.

Efter ungefär en kvarts undersökning tog polisen med sig granaten.

– De sa att den var så pass tung att den kunde vara en riktig bomb men de visste inte om den var aktiverad.

ANNONS

Några mil från Vårgårda ligger en skjutbana och polisen berättade att fyndet av granaten inte är unikt.

– De trodde inte att den hade skjutits hit och då känns det ju som att någon har lagt dit den, säger Jennifer.

Granhäcken var bara uppgrävd till hälften när paret hittade granaten men upptäckten har inte avskräckt från fortsatt arbete.

– Det känns inte som att det finns fler men det är klart att om det skulle göra det så känns det olustigt att gräva vidare. Jag hoppas att det inte finns fler för det var ju obehagligt.

Polisen har för GT/Expressen bekräftat familjens beskrivning av händelsen.

ANNONS