Västra Götalandsregionen har snart helt fullt på IVA och därför tvingas man öka antalet IVA-platser
Västra Götalandsregionen har snart helt fullt på IVA och därför tvingas man öka antalet IVA-platser Bild: Robin Aron

IVA-platserna i regionen utökas

Västra Götalandsregionen har snart helt fullt på IVA och därför tvingas man öka antalet IVA-platser, uppger SVT Nyheter Väst.
– Allt vi skapar kommer till ett pris, säger Nina Widfeldt, IVA-samordnare på Västra Götalandsregionen, till SVT.

ANNONS
|

I dag finns det enligt, SVT Nyheter Väst, runt 80 IVA-platser i hela Västra Götalandsregionen.

På tisdagseftermiddagen låg 73 patienter inne vilket innebär att regionen kommer behöva öka antalet platsen snart.

Tar höjd för 100 platser

Nu kan regionen behöva ta höjd för omkring 100 platser eftersom anstormningen av nya patienter till sjukhusen fortsatt är hög.

– I bakhuvudet funderar jag på hur vi ska få ihop ännu fler, 120 platser. Men det är fortfarande mycket som ska falla på plats med skyddsutrustning och fördelningen av patienter, säger Nina Widfeldt beredskapsöverläkare och iva-samordnare på Västra Götalandsregionen, till SVT.

Samtidigt konstaterar Nina Widfelt att personalsituationen är ansträngd.

ANNONS

– Allt vi skapar kommer till ett pris. Vi måste omfördela, stänga vissa mottagningar, dra ned på den operativa verksamheten. Vi har 140 operationssalar men idag är ungefär hälften nedstängda för att för att frigöra personal, säger Nina Widfeldt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS