Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under lördagen arbetade ett hundratal poliser med utredningen kring trippelmordet i Uddevalla.

Intensivt arbete för att lösa morden

Ett hundratal poliser arbetade under lördagen med trippelmordet i Uddevalla.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesman, berättar att det har varit en intensiv dag för polisen. Han säger att det under lördagen har varit ett 100-tal poliser som har arbetat med trippelmordet.

Under hela förmiddagen och eftermiddagen arbetade man främst med att fastställa de tre offrens identitet. Strax innan klockan 18 hade rättsläkare undersökt de tre kropparna på plats och polisen offentliggjorde att det handlar om två män och en kvinna som skjutits till döds.

Under kvällen fortsatte polisens arbete, och polis fanns på mordplats under hela kvällen och natten.

– Nu går vi in i ett annat skede där vi ska sammanställa allt material vi har fått fram under dagen. Vi ska gå igenom rättsläkarens första rapport och kartlägga offrens sista dygn i livet, säger Thomas Fuxborg.

Enligt rättsläkaren mördades de tre personerna mellan klockan 01-01.30 natten till lördagen. Polisen vill inte gå ut med vilken typ av skjutvapen som använts. Men man efterlyser nu två personer som setts åka iväg på en moped direkt efter mordet.

– Tipsen väller in och det är jättebra. Vi är intresserade av alla iakttagelser som kan ha gjorts i samband med det här, säger Thomas Fuxborg.

Under lördagen har polisen knackat dörr i området och man har även hållit en del förhör. Men ingen person har gripits.

Det är alltså tre unga människor som har mördats. De två männen, 22 och 21 år gamla, är kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan är inte det.

– Men det här vill vi inte kommentera närmare. Vi vill inte heller berätta hur de här personerna har skjutits eller vem av dem som vi hittade i bilen.

Thomas Fuxborg beskriver arbetet som polisen nu har framför sig som att lägga ett pussel.

– I vårt område i Västra Götaland har vi haft en del dubbelmord de senaste åren, säger Thomas Fuxborg och nämner dubbelmordet på skjutbanan i Surte samt det äldre paret som blev ihjälslagna i Långared.

– Trippelmord är vi inte vana vid. Men jag kan inte se att den här utredningen kommer att skilja sig från övriga på grund av det.

Thomas Fuxborg säger också att det är för tidigt att gå in på orsaker, men Jerzy Sarnecki kriminologiprofessor, menar att om en kvinna är bland offren handlar det ofta om relationsdrama.

– Så kan det givetvis vara. Det kan vara ett tänkbart motiv men vi har som sagt inget huvudspår vi arbetar efter. Det som talar lite emot detta är att det handlar om så unga offer.